Frivilligt arbejde

Jeg er vågekone hos Røde Kors: en gang imellem giver jeg nogle timer og sidder hos døende i den sidste tid for at de ikke skal herfra alene og bange.

Nu har Røde Kors så besluttet, at jeg skal på et obligatorisk førstehjælpskursus for at lære at betjene en hjertestarter. Opgaven som vågekone taget i betragtning, synes jeg ærlig talt, det er lidt fjollet. RK har også indkaldt til et obligatorisk introduktionskursus om Røde Kors’ værdier.

Altså – jeg vil gerne give timerne som vågekone; men jeg synes de begynder at stramme den med krav om disse uvedkommende aktiviteter…


Science bitches!

1,5 Gigapixel (1.500.000.000 pixels) – NASA satte tidligere i år ny verdensrekord i opløsning med et billede af (et snit af) Andromedagalaksen.

Ikke en irislæser eller anden heksekunst i lysårs omkreds – bare stone cold ingeniørkunnen.

http://matadornetwork.com/life/nasa-releases-highest-resolution-photo-ever-taken/


Politiken kan jo godt

Jeg havde egentlig heller ikke tænkt over det – hvem er det rent faktisk, der sidder og filtrerer (læs censurerer) internettet så det allerværste ikke når ud i dit feed eller dukker op i din søgning?

Det er kontraktansatte der for lav hyre og ingen firmagoder i øvrigt (de er altså ansat af Google, Facebook og alle de store) sorterer det indhold fra, vi andre ikke skønnes at kunne tåle – eller som ikke passer med firmaernes corporate image.

280915_censur

Artiklen redegør nydeligt for problemet

  • Internettet er hverken ‘demokratisk’ eller ‘frit’ – rigtigt meget indhold filtreres før det når frem til brugeren. Og hvilke regler censureres der egentlig efter – hvor meget og hvad får ikke lov til at komme ud i mainstream?

Og tag så bare problem #2, i hvert fald ift. facebook og andre sociale fora – i forvejen ‘skånes’ vi for indhold Facebook og de andre ikke mener vi kan tåle – og indhold sorteres jo også ift. vores ‘likes’ og vores ‘venner’. Effekten er den kendte, at holdninger forstærkes og bliver stejlere og hårdere når man kun taler med, og interesserer sig for, folk man i forvejen deler ideer og værdier med…

En interessant artikel i Politiken – hvem skulle have troet?

http://politiken.dk/kultur/medier/ECE2854899/nettets-kloakrensere-er-underbetalte-arbejdere-fra-nordamerika-og-asien/


Tonedøv

Udgangspunkt: Du sidder som frivillig leder i et stort sportsforbund baseret på frivillig arbejdskraft og Tordenskjolds soldater. Det koster en del arbejde og bærer en masse ansvar med sig. Der er for nylig sket et større uheld i en stor konkurrence – et uheld der har vist, at der er en del retningslinjer og regler der skal ændres og strammes op. Arbejdes på og strammes op af den her organisation baseret på frivillige.

OK – du får 2 input (der er kommet masser og masser af input; men de 2 herunder demonstrerer meget godt forskellen).

Først det typiske:

280915_goranAIDA

Og derefter det desværre ret sjældne:

280915_Willian_AIDA

Den første måde at kommunikere på er desværre slet ikke noget særsyn – respekten for frivilligt arbejde og andres følelser træder helt i baggrunden når man fremråber sin mening. Det kan udmærket være, at den første skribent mener det godt; men måden det er skrevet på, emmer langt væk af disrespekt og vrede.

Jeg har set ting formuleret på skrift som civiliserede mennesker med bare et modikum af pli aldrig ville kunne få sig til at sige, endsige skrive. Insinuationer, beskyldninger, affærdigelser, rygtekolportering og meget andet.

Du kunne nu udmærket beskylde mig for at være et passiv/agressivt fjols der hellere vil kritisere indirekte, end forsøge at rette situationen op. Men jeg tror ærlig talt ikke det hjælper

Jeg har stor respekt for ledelsen af forbundet i det aktuelle tilfælde. At de gider og ikke bare skrider, går over min fatteevne…

Advertisements