Let’s not faint…

Davs

Jeg skulle jo dykke langt i tirsdags – og det gjorde jeg sådan set også…

Jeg kunne bare efterhånden godt tænke mig at prøve et langt dyk uden at dåne som en lille tøs og skulle samles op af min safety. Der *var* vel trods alt tale om fremgang, da jeg bare havde lidt svært ved at styre lemmerne da jeg kom op; men i øvrigt trods alt var vågen; men for hulen da…

Min udfordring er nu ikke at svømme langt, det er for saaaa..n da at slappe af og nyde turen så jeg kan stoppe på det rigtige tidspunkt!


‘vi er jo alle sammen indvandrere’

Havde en diskussion med en kollega om flygtninge/indvandrersituationen og han mente tilsyneladende helt alvorligt, at vi skal åbne grænserne og tage imod alle der søger hertil.

Som argumentation nævnte han blandt andet, at “vi er jo alle sammen her i Danmark kommer hertil fra andre steder, endda fra Afrika helt tilbage oprindeligt”.

Wow…

Det er ikke fordi udtalelsen sådan set er faktuelt forkert – folkevandringer har gennem årtusinder resulteret i den fordeling af mennesker vi har nu i verdens nationer.

Men det er næsten uartigt snæversynet og intolerant i forhold til det faktum, at næsten alle lande opfatter sig som særskilte enheder. En Hollænder opfatter først sig selv som hollandsk og dernæst Europæer. Det samme for en lette, en dansker eller en nordmand (jeg er ikke sikker på svenskerne). Det er et faktum at Europa består af nationalstater med hver sit selvstændige folk og præg.

Og hvis udgangspunktet er, at folk og nationer i Europa opfatter sig som selvstændige og forskellige fra andre nationer – ja så er det simpelt hen ubegavet at forsøge sig med et argument om, at ‘vi jo alle er indvandrere’.

Argument er helt ude af trit med virkeligheden. Man kan ikke forstå det anderledes end at, det jo kan være lige meget hvem der kommer, vi er jo alle ens og har lige ret til at være her.

Men det er ikke lige meget. Franskmændende vil gerne selv bestemme hvem og hvor mange borgere fra andre lande – i særdeleshed andre lande med meget anderledes kulturer – de vil og kan modtage og integrere i deres samfund. Det samme for hollændere, finner, balterne, danskerne og alle de andre. Hvert land har sin egen nationale identitet som man værner om – blandt andet ved at være selektiv med hvem man vil dele den med.

Vi er ikke alle indvandrere – ikke mere…

PS. Kollegaen repræsenterede i øvrigt på nydelig vis den måde hvorpå mennesker fra det alternative overdrev (ja, du må godt forstå det som Alternativet og ‘kultureliten’) er fuldstændigt argumentresistente. Forholdt det faktum, at 30 års integrationspolitik har fejlet og blot resulteret i 3de generationsdanskere med dårligere sprogkundskaber, lavere erhvervsfrekvens, højere kriminalitetsfrekvens og et lavere uddannelsesniveau end deres forældre – ja, så skiftede vi da bare emne. Hvis ikke virkeligheden passer til idealerne, så ignorerer man da bare virkeligheden.


Old school

050713_volvo


Et dårligt tegn?

Et stort projekt her på pinden løber af stablen i weekenden. De *har* bemærket, at de starter øvelsen fredag den 13de – ok, sjovt nok. Men den sidste fejl de fandt i testen op til igangsætningen er nummer 666.

De skal vist have fat i nogen høns, en haleløs kat og så håbe på fuldmåne omkring midnat, natten til lørdag 🙂


030514_WTF3

Advertisements