Ghostbusters: arh, jeg synes ikke…

Yo homie og homiette,

Meget lidt indhold i dag – jeg var i biffen med Datter i aftes.


Film: Ghostbusters

Der var en stor kontrovers med den her film da den kom frem, med en meget agressiv og brutal kritik der mere gik på, at den oprindelige film nu var indspillet med kvindelige hovedpersoner i stedet for oplæggets mandlige do. Kritikken var så barsk og urimelig, at den bla. medførte spærring af et par berømte (og berygtede) Twitter-accounts.

Så jeg er altså på gyngende grund her; men anyways – filmen er ca. på niveau med originalen; mest på grund af nogle meget effektive BØH-momenter i starten og så opdaterede og forbedrede effekter.

Bevares – der er en masse cameo-indslag med næsten alle skuespillerne fra 1’eren og det er rigtigt hyggeligt at gense Akroyd, Ripley, Murray osv – også den grønne alt-ædende slimklat; men det kan bare ikke skjule, at komikken ikke bliver leveret ret godt.

Der sad en flok damer et par rækket bagved som flere gange var ved at kvæles af bar morskab, så det kan udmærket være Den Gamle Sure Mand der er noget galt med – og der *er* vitterligt gode sekvenser i filmen; men alt i alt er filmen mindst en halv time for lang, underlægningsmusikken er i lange stræk helt umulig: pompøs og ekstremt høj og overdøvende, og de misser det mest oplagte sted at sætte i med det originale Ghostbusters-tema til fordel for mere bulder og larm – og skuespillet er bare ikke godt nok.

Skuespillerne i et par af de bærende roller er overhovedet ikke sjove. Både den gale opfinder i Ghostbusters-teamet og borgmesterens assistent bliver spillet fuldstændigt uden talent, intonation, overbevisning, følelse og de suger energi ud af (næsten) alle scener de er med i. Det friholder ikke de andre som også har en sløj dag; men de 2 her er bare helt uden talent.

Generelt leveres komikken og humoren uden sjæl og energi – med undtagelse af Chris Hemsworth som flere steder er very very funny som tomhjernet bimbo og sekretær.

Så alt i alt får jeg nok ikke mange damevenner ved at konstatere, at jeg ikke brød mig om filmen og at et af de få opløftende momenter var filmens eneste mandlige hovedrolle.

Rotten Tomatoes: 73% fra kritikerne mens biografgængerne siger 57% som jeg finder mere rimeligt. Filmen er overhovedet ikke +70% værd.

Hvis dine kromosomer er XX, er der en chance for at du vil finde filmen fantastisk. Hvis ikke så nej…

link


Jeg *sagde* det jo…

Overkommandoen forelskede sig i nogle krukker til haven og allerede den gang advarede jeg om, at de kom til at vælte rundt ved den midste brise: smal fod, bred top, høj og lavet af plastic – do the math.

Men ‘nææææh nej, de er jo fiiiiiiiiiine, *dem* skal vi ha!’ – så dem fik vi.

Hvis Stich går forbi og slipper en vind eller hvis den danske supersommer lufter den midste brise, er det her resultatet:
IMG_20160810_071519

(Nu har jeg lige lagt mig ud med halvdelen af befolkningen, så kan jeg lige så godt tage OK med…)

Advertisements