2 typer der ikke hørte efter i skolen…

Davs

Det amerikanske præsidentvalg: Overvej engang hvordan valgprognoserne havde set ud, hvis Trump havde været bare en anelse mindre utiltalende. Han har i forvejen opbakning fra omkring halvdelen af befolkningen, på trods af endeløse løgnehistorier, tomt pral og injurierende retorik. Hvis nu han havde nogle positive menneskelige egenskaber, hvor stor tilslutning ville det så ikke give?

Pointen spørger du? Pointen er, at næsten halvdelen af USAs befolkning i øjeblikket er parate til at vælge Trump frem for en beviseligt meget, meget rutineret og dygtig ‘standardpolitiker’.

Halvdelen af befolkningen er så trætte af det politiske system og middelklassens næsten 30-årige økonomiske stilstand eller tilbagegang, at de har givet op – de er parat til at prøve Trump, uanset hans helt åbenlyse mangler, for for sgu’ bare at prøve noget andet.

Det er trist…


But, you knew this already, stupid…

NASA har begået en blogpost der har fået astrologi-troende op i det røde felt.

Det er ikke fordi NASA fortæller noget nyt, har opdaget en ny fysisk konstant eller fremsætter en provokerende ny teori – NASA fortæller blot den gamle historie med babylonerne der ikke havde styr på ret meget mht. stjernerne – og hvordan de både droppede et af de 13 (der er tretten!) stjernetegn i Zodiackredsen, og tildelte hvert af de 12 resterende (fordi 12 passer med den kalender de allerede havde i forvejen) en lige lang periode, selv om stjernetegnene er ‘aktive’ (det gør ondt på mig at skrive sådan noget ævl) i alt fra 7 til 45 døgn.

astrologi_fjols

Altså, selve udgangspunktet for astrologi var en misforstået og forløjet gang ævl. Læg så til, at jordens akse siden dengang har drejet sig, så jordens gang gennem stjernetegnene nu slet ikke svarer til hvad babylonerne så – og hvad de fastlagde ‘stjernernes indflydelse på jordelivet’ efter.

Jeg så en astrolog svare sådan her i The Guardian:

“I think it’s aimed at discrediting astrology to prevent people from gaining wisdom and enlightenment.”

NASA behøver slet ikke ‘sigte efter at diskreditere astrologi’ – det klarer spaderne helt fint selv 🙂

Nu er astrologerne i øvrigt ved at opfinde en helt ny forklaring på astrologi: Det har faktisk slet ikke noget med stjernerne at gøre – næh, dit stjernetegn er sæsonbestemt, stjernerne er kun en slags hjælp til at huske på hvor fantastisk og ikke-åndsvagt astrologi er.

Du kan ikke både have gået i skole, hørt efter og tro på astrologi – mindst en af dem er løgn

http://spaceplace.nasa.gov/starfinder2/en/


Iskold dogge
Iskold dogge


Amerikansk fodbold: hjerneskade hos hver 3de

NFL: hver 3de pensionerede spiller udvikler hjerneskader. Det er både en rate meget højere end resten af befolkningen, og de udvikler hjerneskaderne (bla. Alzheimers, demens og Parkinsons) meget tidligere end ikke-spillere.

Tallene er kommet frem ifm. et klassesøgsmål hvor pensionerede, hjerneskadede spillere sagsøgte NFL for at have fortiet risikoen for (hjerne)skader for dem, mens de spillede.

nfl_hit

Arh, come on – hvis du spiller amerikansk fodbold og samtidigt ikke ved, eller mistænker, at det ikke er helt smart for øverste etage – så havde du ikke ret mange brikker at flytte med allerede da du startede. Se f.eks. klippet herunder – det er slet ikke det værste du kan finde på nettet; men meget relevant ift. emnet.

Jeg synes det er at stramme den, at give forbundet skylden – du har selv et ansvar, pomfrit…

http://mobile.nytimes.com/2014/09/13/sports/football/actuarial-reports-in-nfl-concussion-deal-are-released.html

PS. En af de vigtigste årsager til europæisk fodbolds fremmarch i USA er forældre der ikke vil udsætte de håbefulde poder for hjerneskader i good ol’e american football…

link


VVS i Tyskland
VVS i Tyskland – wuddafug?

Der blev du lige lidt misundelig, hva'? :-)
Der blev du lige lidt misundelig, hva’? 🙂


Myoner og relativistisk hastighed

Myoner skabes når kosmisk stråling rammer den øvre atmosfære. En myon henfalder på ca. 2,2 mikrosekunder og den bevæger sig med (næsten) lysets hastighed.

Lysets hastighed i 2.2 mikrosekunder? Det er ca. 660 meter.

Men hvordan kan det så være, at man kan måle myoner passere gennem jordskorpen og videre – de burde jo forlængst være henfaldet til noget andet?

Well, fordi Einstein havde ret 🙂 Hvis du rejser med noget nær lyshastighed, går tiden langsommere. Når tiden går langsommere, kan du nå længere på din tildelte levetid før du dørhenfalder, og *derfor* kan man registrere myoner på jordoverfladen.

Cool, no?

http://futurism.com/make-a-cosmic-ray-detector-at-home-and-test-relativity-2/


Før og nu
310314_timeapart_3


Advertisements