Double standards?

Oi,

Vi så Anders Matthesens show ‘Shhh’ i aftes – det’ sjovt! Der er ikke et øje tørt når han beskriver hvordan familiefar søger asyl bag lukket dør på ‘Tordenskuret’ for at få fred fra børnene; men…

Så Dokk1 i Aarhus sidste weekend. Et kæmpestort åbent bibliotek og oplevelsesrum, inkl. borgerservice og fri adgang – midt i byen. Adgang, tillid, åbent, for alle, med aktiviteter og begejstring for viden og læring – det er sådan man gør det! Tillykke til Aarhus og os alle sammen 🙂
Så truer weekenden – work, work, work (igangsætning af projekt ude på pinden, you know) – håber din weekend bliver mere normal.
PS. Jeg kunne godt tænke mig at blive ‘overrasket’ af en klovn.


Hvad er forskellen?

2013 lavede Robin Thicke sommerhittet ‘Blurred Lines’ og blev prompte lagt for had for at have lavet en sexistisk, racistisk og kvindeforagtende video. Forargelsen nåede rekordhøjden da Thicke blev udnævnt til “Sexist of the Year” af “End Violence Against Women Coalition”.

Well, selve hittet – og i særdeleshed videoen – blev faktisk lavet i samarbejde med Pharrell.

Pharrell fik aldrig noget af nedfaldet fra Blurred Lines – han blev aldrig svinet til, kaldt sexist eller racist – selv om han f.eks. bla. sang

‘I’ll give you something big enough to tear your ass in two’

og i det hele taget var med i videoen som på lige fod med Thicke.

Hvorfor er Robin Thicke et svin, en kvindehader, en neanderthaler og et generelt dårligt menneske, mens Pharrell slap fuldstændig for noget af opsprøjtet?

Well…

pharrell

robinthicke

…he be white?


clowns


SFX og green screen

Det’ helt vildt hvad de kan hekse 🙂
thegreatgatsby_greenscreen1

thegreatgatsby_greenscreen2

(Scenen er fra The Great Gatsby, den med DiCaprio).


Drag racing – ‘dem tyres

Det’ helt vildt 🙂

link


Blurred Lines

Som med Muhammedtegningerne kan man selvfølgelig ikke skrive et stykke om Blurred Lines uden at vise hvad det er sagen drejer sig om.

Hvad jeg synes? Jeg kan simpelt hen ikke se problemet. Er videoen fyldt med sex og halvnøgne babes? Yessir; men – og hvad så? Er de i lænker – eller er de kneblet eller i bur? No sir.

Hvis man starter med udgangspunktet, at man respekterer hinanden, at man respekterer og beundrer kvinder – også nøgne honeys – og at kvinder selv bestemmer hvem de vil være med – så er videoen og teksten altså bare sjov.

Kun hvis man tillægger mænd – og Robin Thicke i særdeleshed; men selvfølgelig ikke Pharrell, det siger sig selv – slibrige motiver og absolut ingen moralske stopklodser, kan man gøre sang eller video til et kæmpe problem ift. ‘vold mod kvinder’.

Hvis man pr. udgangspunkt tillægger (hvide) mænd disse motiver og samtidigt er villig til helt at se bort fra en anden (sort) mand med præcis samme opførsel, så er man dobbeltmoralske a-holes som ingen behøver tage alvorligt.

+450 millioner views på Youtube siger det også – Fuck you, bitches…

link



God Weekend!!!

Advertisements